Randi Granvold

Arendal har Arendalsuka – Kristiansand har Techpoint

Techpoint arrangeres 13. – 14. september i Kristiansand, og presenteres som «Norges ledende tech- og næringslivskonferanse». Her samles norsk næringsliv for å holde seg oppdatert på den teknologiske utviklingen og dens påvirkning på næringslivet og samfunnet generelt. I denne artikkelen forteller vår daglig leder, Randi Granvold, hvorfor du ikke bør gå glipp av denne konferansen.

– Jeg har et brennende ønske om å gjøre noe for regionen, noe som er større enn en selv og bedriften vi jobber i. Derfor har jeg siden 2018 engasjert meg i Techpoint, og jeg mener dette er en fin arena å være synlig på. For å understreke viktigheten av dette, var det faktisk en del av avtalen min da jeg ble del av Advokatfirma Tofte, at jeg også kunne jobbe litt med Techpoint. Heldigvis ble dette godt mottatt, og nå er jeg styreleder i Techpoint. Det er ganske spennende,» uttaler Randi.

I år står 80 talere på programmet, og disse skal dekke temaer som: «Hvordan vil kunstig intelligens endre næringslivet fremover og hvilke muligheter gir det?», «Hvordan lykkes når fremtiden er nå?» og «Kraften med å omfavne endringene». En av foredragsholderne, Merete Nygaard fra Lexolve, er en av Norges fremste eksperter i grensesnittet teknologi og juss, og skal blant annet snakke om «AI og advokater: Gjør AI at alle snart får råd til egen advokat?»

– Dette blir et svært spennende tema for vår bransje. Meretes foredrag tar opp problemstillinger som er veldig relevant for oss, og en tematikk som vi må ta innover oss og jobbe med. Betyr økningen av bruk av AI for datainnsamling at advokater blir overflødige, eller skal vi se på dette som en spennende mulighet til å utvikle oss videre, spør Randi.

Fullsatte saler

Techpoint fungererer først og fremst som en plattform for inspirasjon, nettverksbygging og samhandling mellom fagpersoner fra ulike bransjer. Deltakere kan forvente å få gode tips, foredrag og forhåpentligvis ideer som tenner en nysgjerrighet for å fordype seg i spesifikke emner.

– Det er viktig for meg å understreke at folk må innse verdien av å delta på denne konferansen. Jeg pleier å kalle det for Palmesus for voksne – det er en helt fantastisk rigg av både lyd og lys, energien av fullsatte saler og fremfor alt enestående foredragsholdere, sier Randi entusiastisk.

Hvem ser du mest frem til å høre i år?

– Det er et godt spørsmål. Jeg er spesielt nysgjerrig på Terry Jones. Han er grunnleggeren av Travelocity.com og et stort navn i USA. Han skal på scenen under Travel på dag to. Jeg ser frem til å høre mer om hva han tror om reiselivsnæringen, og hva han tror teknologien kan gjøre for den bransjen.

Den andre jeg vil få med meg under konferansen er Steven Van Belleghem. Han er en av verdens fremste eksperter på hvordan skape kundesentriske virksomheter i en verden i stor endring. Han er et sånt typisk navn som ingen av oss har hørt om, men som reiser rundt i hele verden og holder foredrag, gir ut bøker og som har en talekraft som bare bergtar deg når han entrer scenen.

Bortsett fra det, vil jeg være opptatt som vertskap og bak kulissene, kjøre foredragsholderne frem og tilbake fra Kjevik, og ta imot gjester – så, dessverre vil jeg ikke få med meg så mye av det som skjer på scenen.

Norges ledende tech- og næringslivskonferanse

Advokatfirma Tofte er en av 30 partnere i Techpoint. Partnerskapet gir oss mulighet til å være sammen med andre partnere med felles interesser innen temaene som Techpoint omhandler. Vi får også være del av en vekstambisjon for regionen som jeg er veldig stolt av. Techpoint vokser gradvis hvert år med ambisjonen om å bli Norges største teknologi- og næringslivskonferanse, der hele byen merker konferansen ved at alle restaurantene og scenene er fulle og det skjer mye rundt i byen. I fjor var det 800 deltakere, i år blir det 1000. I fjor var det 60 speakere på scenen, i år er det 80.


– Jeg har stor tro på at det blir en veldig bra konferanse i år. Advokatfirma Tofte sender fire representanter som vil være til stede på konferansen. Jeg gleder meg veldig til dette, og håper folk ser betydningen og prioriterer å komme, avslutter Randi Granvold.